Uvjeti korištenja

OPĆE ODREDBE I DEFINICIJE

Stranice www.arty-nails.org u vlasništvu su Arty Nails Cosmetics d.o.o. sa sjedištem u Splitu, Tršćanska 66, OIB 10329028826. Svaki posjetitelj i korisnik web stranica na navedenoj domeni, uključujući i Arty Nails web trgovinu, pristupom web stranicama i web trgovini, te njihovim korištenjem obvezuje se poštivati ove Uvjete korištenja i prihvaća primjenu njihovih odredbi, te pravo vlasnika na njihovu izmjenu bez prethodne najave. U korištenju web stranice, uz ove Uvjete korištenja primjenjuju se i svi važeći i primjenjivi zakoni.

KORISNIČKI RAČUN

Korisnik je svaka osoba, pravna ili fizička, koja pristupa web stranicama, uključujući web trgovinu. Registrirani korisnik je svaka potpuno poslovno sposobna osoba, pravna ili fizička, koja se registrirala za korištenje usluga web trgovine na web stranicama. Registracija na web stranicama nije obvezna.

Korisnik je u cjelosti odgovoran za povjerljivost svog korisničkog računa tj. čuvanje korisničkog imena, lozinke i ostalih osobnih podataka, te za ograničeni pristup svom računalu i korisničkom računu. Korisnik je odgovoran za sve radnje povezane s korištenjem svog korisničkog imena i lozinke.

Kupac može biti svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća uvjete poslavanje Arty Nails obrta u navedene uvjete korištenja.

OGRANIČENJA KORIŠTENJA I ODGOVORNOSTI

Korištenjem sadržaja ovih web stranica korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja web stranica, te prihvaća koristiti sadržaj web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Korisnik se obvezuje da neće koristiti web stanice za sadržaje koji šire mržnju i rasnu netrpeljivost, povređuju prava i interese trećih osoba ili unose i distribuiraju bilo kakav nelegalan software, uključujući ali se ne ograničavajući na viruse, spyware, trojane, ili slično.

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Arty Nails obrta.

Arty Nails u potpunosti se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati zbog uporabe ovih web stranica, te zadržava pravo izmjene sadržaja web stranica bez prethodne najave. Arty Nails neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena, te iz nedostupnosti web stranica zbog bilo kakvih tehničkih razloga.

ZAŠTITA, PRIKUPLJANJE I KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Arty Nails obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, te čuvati privatnost svih kupaca.

Arty Nails prikuplja samo osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje obveza, te koristi osobne podatke kupaca isključivo u svrhu dostave naručenih proizvoda i informiranje o novoj Arty Nails ponudi.

Kupci imaju mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li da se njihovo ime i e-mail adresa nalaze na listama koje se koriste za marketinške kampanje i slanje newslettera.

Svi podaci o korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su oni nužni za obavljanje posla. Svi Arty Nails djelatnici odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

UVJETI PRODAJE

Arty Nails web trgovina omogućava kupnju cijelokupnog asortimana robe koja se nalazi u Arty Nails ponudi. Kupac je svaka osoba koja elektronički naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje ih Arty Nails obrtu putem sučelja web trgovine.

Sve cijene izražene su u hrvatskim kunama (kn) i uključuju PDV.

Korisnik web trgovine kupuje proizvode na način da ih odabere temeljem njihove slike i opisa, te ih naruči elektroničkim putem pritiskom na gumb Kupi, čime odabrani proizvod sprema u virtualnu košaricu. Proizvod se smatra naručenim kad korisnik dovrši cjelokupan postupak narudžbe.

PLAĆANJE NARUDŽBE

Plaćanje naručene robe moguće je Internet bankarstvom, uplatom u banci ili pošti putem opće uplatnice, te gotovinski – poštanskom uputnicom.

Prodavatelj Arty Nails isporučuje robu po potvrdi zaprimljene uplate.

DOSTAVA I ROK ISPORUKE

Prodavatelj je dužan isporučiti robu 48 sati nakon vidljive uplate kupca, ako nije dogovoreno drugačije ili se ne radi o neradnim danima - blagdanu i vikendu. Subotom i nedjeljom ne vrši se dostava robe.

Ukoliko proizvod trenutno nije na zalihama, kupac će o toj činjenici pravovremeno biti obaviješten.

Dostava proizvoda vrši se putem GLS kurirske službe. GLS prethodno obavijesti svakog klijenta putem e-maila o dostavi pošiljke, te na taj način kupac može korigirati vrijeme kada želi dostavu i direktno nazvati kurira. Provjera dostave i korigiranje je isključivo odgovornost kupca. GLS nema skrivene troškove naplate ukoliko se radi o preuzimanju paketa pouzećem (npr dodatni troškovi provizije itd). Ukoliko je kupac naručio paket, a isti nije preuzeo, snosi i troškove povrata paketa.

Ukoliko klijent inzistira na drugom načinu dostave, o tome mora pravovremeno telefonski ili e-mailom obavijestiti Arty Nails, kako bi se način dostave prilagodio željama kupca.

Troškove dostave snosi kupac.

Gratis poštarinu odobravamo kupcima koji su prešli iznos od 500 kn vrijednosti kupljene robe. Ova ponuda ne vrijedi ukoliko se radi o proizvodima koji su sniženi ili su na akciji, rasprodaji i sl, odnosno ako je kupac već ostvario određeni popust, što znači da kupac neće ostvariti pravo na gratis poštarinu.

Poštarina nije gratis u slučajevima kad se radi o paketima većeg volumena kao npr. pri kupnji aparata, parafinskih setova i sl.

REKLAMACIJE I POVRAT PROIZVODA

Naručeni proizvodi bit će pakirani na način da uobičajeno rukovanje paketom tijekom transporta ne može uzrokovati oštećenje proizvoda. Kupac je dužan prilikom preuzimanja naručene robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati osobi koja je dostavila robu, te odbiti preuzeti isporučenu robu na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Kupac ima pravo na povrat robe kada je isporučena roba koja nije naručena.

U slučaju da je kupac sam kriv za narudžbu pogrešne robe, roba se vraća na njegov trošak, te se zamjena/ispravni proizvodi također šalju na njegov trošak za ponovnu dostavu. U slučaju razlike u cijeni pogrešne i ispravne narudžbe, kupac mora prije slanja ispravne narudžbe podmiriti razliku cijene robe.

Reklamacije na otvorene i korištene proizvode ne uvažavamo.

Vremenski rok za reklamacije iznosi 10 dana.

Reklamacije uvažavamo sukladno Zakonu o zaštiti potrošača čl. 43., 44., 45., 46., 47., 48. i 49.

Kako je već navedeno, kupac je dužan odmah u roku od 24 sata pismenim putem i s navedenim slikovnim dokazima podnijeti prijavu o oštećenom paketu samoj kurirskoj službi ili uz prethodnu konzultaciju s Arty Nails obrt za trgovinu i usluge. Ako kupac nije zadovoljan dostavljačem, on također može sam birati dostavnu službu ali jedino o vlastitom trošku i angažmanu. Maksimalan iznos za naknadu štete iznosi 1000 kn i to samo ako GLS utvrdi nastalu štetu - Arty Nails ne preuzima odgovornost za bilo kakva veća oštećenja paketa. Kupac je dužan po vlastitoj želji uplatiti dodatna osiguranja na pakete koja se onda plaćaju i obračunavaju po većim tarifama od navedenih redovnih cijena dostave.

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA

U slučaju potrebe za rješavanjem sporova, kupci se mogu obratiti Platformi za online rješavanje potrošačkih sporova između potrošača i trgovaca na području EU, koja je nastala temeljem Uredbe (EU) br. 524/2013. o online rješavanju potrošačkih sporova, te koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine. Platforma je započela s radom dana 15. veljače 2016., a nalazi se na web adresi http://ec.europa.eu/odr.

ZAKON O ALTERNATIVNOM RJEŠAVANJU POTROŠAČKIH SPOROVA

Novi Zakon o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova donesen je 15. prosinca 2016. (NN 121/16, 23.12.2016.), a stupio je na snagu 31. prosinca 2016. Ovaj Zakon usklađuje hrvatsko zakonodavstvo s EU direktivom 2013/11/EU i Uredbom br. 524/2013.

Zakon omogućava alternativno rješavanje domaćih i prekograničnih sporova između trgovaca sa sjedištem u Hrvatskoj i potrošača s boravištem u Europskoj uniji (što uključuje Hrvatsku). Svrha ovog zakona je omogućiti potrošačima da svoje sporove s trgovcima rješavaju pred tijelima za alternativno rješavanje potrošačkih sporova na brz i ekonomičan način.

U postupku spora više se koristi elektronička komunikacija s kraćim rokovima rješavanja spora, a podaci o sporu nalaze se i na web stranici Europske komisije, na prethodnoj opisanoj platformi za online rješavanje sporova. Time se potrošačima iz drugih država članica EU omogućava brz i jednostavan put do nadležnih hrvatskih tijela za alternativno rješavanje potrošačkih sporova.

U slučaju neriješenih prigovora potrošači se mogu obratiti i Sudu časti Hrvatske obrtničke komore (http://www.hok.hr/sud_casti) ili Centru za mirenje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori (http://www.hok.hr/centar_za_mirenje).
Nastavi