Opći uvjeti korištenja web trgovine

Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim web stranicama.

Prodavatelj je Arty Nails Cosmetics d.o.o. (vidi Opće uvjete korištenja web stranica), a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju te izvrši plaćanje putem odabranog načina plaćanja.

Uvjeti prodaje

Arty Nails Cosmetics d.o.o. web trgovina omogućava kupnju cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u Arty Nails Cosmetics d.o.o. ponudi. Kupac je svaka osoba koja elektronički naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje ih Arty Nails Cosmetics d.o.o. putem sučelja web trgovine.

Sve cijene izražene su u hrvatskim kunama (kn) i uključuju PDV.

Korisnik web trgovine kupuje proizvode na način da ih odabere temeljem njihove slike i opisa te ih naruči elektroničkim putem pritiskom na gumb Kupi, čime odabrani proizvod sprema u virtualnu košaricu. Proizvod se smatra naručenim kad korisnik dovrši cjelokupan postupak narudžbe.

Napominjemo da boje na slikama pojedinih proizvoda mogu varirati s obzirom na različite postavke na zaslonima uređaja.

Plaćanje narudžbe

Plaćanje naručene robe moguće je Internet bankarstvom, uplatom u banci ili pošti putem opće uplatnice te gotovinski – poštanskom uputnicom.

Prodavatelj Arty Nails Cosmetics d.o.o. isporučuje robu po potvrdi zaprimljene uplate.

Dostava i rok isporuke

Prodavatelj je dužan isporučiti robu najkasnije u roku od 8 radnih dana po primitku narudžbe ili nakon vidljive uplate kupca.

Ukoliko proizvod trenutno nije na zalihama, kupac će o toj činjenici pravovremeno biti obaviješten.

Dostava proizvoda vrši se putem  kurirske službe. Kurirska služba prethodno obavijesti svakog klijenta putem e-maila o dostavi pošiljke te na taj način kupac može korigirati vrijeme kada želi dostavu i direktno nazvati kurira. Kurirska služba nema skrivene troškove naplate ukoliko se radi o preuzimanju paketa pouzećem (npr. dodatni troškovi provizije itd).

Arty Nails ne preuzima odgovornost za dostavne službe, te rokove isporuke robe. Rokovi isporuke mogu varirati od podurčja do područja, međutim dostava je najčešće u roku od 48 sati osim ako se ne radi o vikendima ili praznicima. 

Ukoliko klijent inzistira na drugom načinu dostave, o tome mora pravovremeno telefonski ili e-mailom obavijestiti Arty Nails Cosmetics d.o.o., kako bi se način dostave prilagodio željama kupca.

Troškove dostave snosi kupac.

Gratis poštarinu odobravamo kupcima koji su prešli iznos od 500 kn vrijednosti kupljene robe, osim za pakete koji se šalju na otoke.  Ukoliko se roba šalje na otoke potrebno je naznačiti dostava na otoke, te su u linku vidljivi dani dostave za svaki otok. Ova ponuda gratis poštarine ne vrijedi ukoliko se radi o proizvodima koji su sniženi ili su na akciji, rasprodaji i sl., odnosno ako je kupac već ostvario određeni popust, što znači da kupac neće ostvariti pravo na gratis poštarinu. 

Poštarina nije gratis u slučajevima kad se radi o paketima većeg volumena kao npr. pri kupnji aparata, parafinskih setova i sl. večih kilaža ili kada je potrebno platiti osiguranje pošiljke radi veće vrijednosti i sl. 

Reklamacija i povrat proizvoda

Naručeni proizvodi bit će pakirani na način da uobičajeno rukovanje paketom tijekom transporta ne može uzrokovati oštećenje proizvoda. Kupac je dužan prilikom preuzimanja naručene robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati na službeni e-mail društva.

Kako je već navedeno, kupac je dužan odmah u roku od 24 sata pismenim putem i s navedenim slikovnim dokazima podnijeti prijavu o oštećenom paketu, ukoliko se radi o oštećenju koje je uzrokovano transportom i navedene dokaze poslati na e-mail Arty Nails Cosmetics d.o.o., prethodno se može konzultirati i telefonski.

Ukoliko kupac odmah ne prijavi oštećenja, šteta mu se neće moći uvažiti jer je prošao rok za podnošenje prigovora.

Ako kupac nije zadovoljan dostavljačem, on također može sam birati dostavnu službu, ali jedino o vlastitom trošku i angažmanu. Maksimalan iznos za naknadu štete iznosi  1000 kn i to samo ako dostavna služba utvrdi nastalu štetu - Arty Nails Cosmetics d.o.o. ne preuzima odgovornost za bilo kakva veća oštećenja paketa. Kupac je dužan po vlastitoj želji uplatiti dodatna osiguranja na pakete koja se onda plaćaju i obračunavaju po većim tarifama od navedenih redovnih cijena dostave.

Kupac ima pravo na povrat robe kada je isporučena roba koja nije naručena isključivo uz predočenje narudžbe putem web shopa.

U slučaju da je kupac sam kriv za narudžbu pogrešne robe, roba se vraća na njegov trošak te se zamjena/ispravni proizvodi također šalju na njegov trošak za ponovnu dostavu. U slučaju razlike u cijeni pogrešne i ispravne narudžbe, kupac mora prije slanja ispravne narudžbe podmiriti razliku cijene robe.

Reklamacije na otvorene i korištene proizvode ne uvažavamo.

Vremenski rok za reklamacije iznosi 14 dana za robu koja nije otvarana i korištena.

Reklamacije uvažavamo sukladno Zakonu o zaštiti potrošača čl. 43., 44., 45., 46., 47., 48. i 49.

Online rješavanje sporova

U slučaju potrebe za rješavanjem sporova, kupci se mogu obratiti Platformi za online rješavanje potrošačkih sporova između potrošača i trgovaca na području EU, koja je nastala temeljem Uredbe (EU) br. 524/2013. o online rješavanju potrošačkih sporova te se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine. Platforma je započela s radom dana 15. veljače 2016., a nalazi se na web adresi http://ec.europa.eu/odr.

Zakon o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova

Novi Zakon o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova donesen je 15. prosinca 2016. (NN 121/16, 23.12.2016.), a stupio je na snagu 31. prosinca 2016. Ovaj Zakon usklađuje hrvatsko zakonodavstvo s EU direktivom 2013/11/EU i Uredbom br. 524/2013.

Zakon omogućava alternativno rješavanje domaćih i prekograničnih sporova između trgovaca sa sjedištem u Hrvatskoj i potrošača s boravištem u Europskoj uniji (što uključuje i Hrvatsku). Svrha ovog zakona je omogućiti potrošačima da svoje sporove s trgovcima rješavaju pred tijelima za alternativno rješavanje potrošačkih sporova na brz i ekonomičan način.

U postupku spora više se koristi elektronička komunikacija s kraćim rokovima rješavanja spora, a podaci o sporu nalaze se i na web stranici Europske komisije, na prethodnoj opisanoj platformi za online rješavanje sporova. Time se potrošačima iz drugih država članica EU omogućava brz i jednostavan put do nadležnih hrvatskih tijela za alternativno rješavanje potrošačkih sporova.

U slučaju neriješenih prigovora potrošači se mogu obratiti i Sudu časti Hrvatske obrtničke komore (http://www.hok.hr/sud_casti) ili Centru za mirenje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori (http://www.hok.hr/centar_za_mirenje).

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.