Jeste li spremni za novu eru savršenstva? U prodaji je nova linija Arty Nails proizvoda – TRAJNI LAKOVI. Potražite ih u našoj web trgovini!

Uvjeti korištenja Arty Nails Cosmetics
logo-artynails2

Opći uvjeti korištenja web trgovine

Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim web stranicama.

Prodavatelj je Arty Nails Cosmetics d.o.o. (vidi Opće uvjete korištenja web stranica), a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju te izvrši plaćanje putem odabranog načina plaćanja.

Uvjeti prodaje

Arty Nails Cosmetics d.o.o. web trgovina omogućava kupnju cijelokupnog asortimana robe koja se nalazi u Arty Nails Cosmetics d.o.o. ponudi. Kupac je svaka osoba koja elektronički naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje ih Arty Nails Cosmetics d.o.o. putem sučelja web trgovine.

Sve cijene izražene su u hrvatskim kunama (kn) i uključuju PDV.

Korisnik web trgovine kupuje proizvode na način da ih odabere temeljem njihove slike i opisa, te ih naruči elektroničkim putem pritiskom na gumb Kupi, čime odabrani proizvod sprema u virtualnu košaricu. Proizvod se smatra naručenim kad korisnik dovrši cjelokupan postupak narudžbe.

Plaćanje narudžbe

Plaćanje naručene robe moguće je Internet bankarstvom, uplatom u banci ili pošti putem opće uplatnice, te gotovinski – poštanskom uputnicom.

Prodavatelj Arty Nails Cosmetics d.o.o. isporučuje robu po potvrdi zaprimljene uplate.

Dostava i rok isporuke

Prodavatelj je dužan isporučiti robu 48 sati nakon vidljive uplate kupca.

Ukoliko proizvod trenutno nije na zalihama, kupac će o toj činjenici pravovremeno biti obaviješten.

Dostava proizvoda vrši se putem GLS kurirske službe. GLS prethodno obavijesti svakog klijenta putem e-maila o dostavi pošiljke, te na taj način kupac može korigirati vrijeme kada želi dostavu i direktno nazvati kurira. GLS nema skrivene troškove naplate ukoliko se radi o preuzimanju paketa pouzećem (npr dodatni troškovi provizije itd).

Ukoliko klijent inzistira na drugom načinu dostave, o tome mora pravovremeno telefonski ili e-mailom obavijestiti Arty Nails Cosmetics d.o.o., kako bi se način dostave prilagodio željama kupca.

Troškove dostave snosi kupac.

Gratis poštarinu odobravamo kupcima koji su prešli iznos od 500 kn vrijednosti kupljene robe. Ova ponuda ne vrijedi ukoliko se radi o proizvodima koji su sniženi ili su na akciji, rasprodaji i sl, odnosno ako je kupac već ostvario određeni popust, što znači da kupac neće ostvariti pravo na gratis poštarinu.

Poštarina nije gratis u slučajevima kad se radi o paketima većeg volumena kao npr. pri kupnji aparata, parafinskih setova i sl.

Reklamacija i povrat proizvoda

Naručeni proizvodi bit će pakirani na način da uobičajeno rukovanje paketom tijekom transporta ne može uzrokovati oštećenje proizvoda. Kupac je dužan prilikom preuzimanja naručene robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati osobi koja je dostavila robu, te odbiti preuzeti isporučenu robu na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Kupac ima pravo na povrat robe kada je isporučena roba koja nije naručena.

U slučaju da je kupac sam kriv za narudžbu pogrešne robe, roba se vraća na njegov trošak, te se zamjena/ispravni proizvodi također šalju na njegov trošak za ponovnu dostavu. U slučaju razlike u cijeni pogrešne i ispravne narudžbe, kupac mora prije slanja ispravne narudžbe podmiriti razliku cijene robe.

Reklamacije na otvorene i korištene proizvode ne uvažavamo.

Vremenski rok za reklamacije iznosi 10 dana.

Reklamacije uvažavamo sukladno Zakonu o zaštiti potrošača čl. 43., 44., 45., 46., 47., 48. i 49.

Kako je već navedeno, kupac je dužan odmah u roku od 24 sata pismenim putem i s navedenim slikovnim dokazima podnijeti prijavu o oštećenom paketu samoj kurirskoj službi ili uz prethodnu konzultaciju s Arty Nails Cosmetics d.o.o.. Ako kupac nije zadovoljan dostavljačem, on također može sam birati dostavnu službu ali jedino o vlastitom trošku i angažmanu. Maksimalan iznos za naknadu štete iznosi 1000 kn i to samo ako GLS utvrdi nastalu štetu - Arty Nails Cosmetics d.o.o. ne preuzima odgovornost za bilo kakva veća oštećenja paketa. Kupac je dužan po vlastitoj želji uplatiti dodatna osiguranja na pakete koja se onda plaćaju i obračunavaju po većim tarifama od navedenih redovnih cijena dostave.

Online rješavanje sporova

U slučaju potrebe za rješavanjem sporova, kupci se mogu obratiti Platformi za online rješavanje potrošačkih sporova između potrošača i trgovaca na području EU, koja je nastala temeljem Uredbe (EU) br. 524/2013. o online rješavanju potrošačkih sporova, te koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine. Platforma je započela s radom dana 15. veljače 2016., a nalazi se na web adresi http://ec.europa.eu/odr.

Zakon o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova

Novi Zakon o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova donesen je 15. prosinca 2016. (NN 121/16, 23.12.2016.), a stupio je na snagu 31. prosinca 2016. Ovaj Zakon usklađuje hrvatsko zakonodavstvo s EU direktivom 2013/11/EU i Uredbom br. 524/2013.

Zakon omogućava alternativno rješavanje domaćih i prekograničnih sporova između trgovaca sa sjedištem u Hrvatskoj i potrošača s boravištem u Europskoj uniji (što uključuje Hrvatsku). Svrha ovog zakona je omogućiti potrošačima da svoje sporove s trgovcima rješavaju pred tijelima za alternativno rješavanje potrošačkih sporova na brz i ekonomičan način.

U postupku spora više se koristi elektronička komunikacija s kraćim rokovima rješavanja spora, a podaci o sporu nalaze se i na web stranici Europske komisije, na prethodnoj opisanoj platformi za online rješavanje sporova. Time se potrošačima iz drugih država članica EU omogućava brz i jednostavan put do nadležnih hrvatskih tijela za alternativno rješavanje potrošačkih sporova.

U slučaju neriješenih prigovora potrošači se mogu obratiti i Sudu časti Hrvatske obrtničke komore (http://www.hok.hr/sud_casti) ili Centru za mirenje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori (http://www.hok.hr/centar_za_mirenje).


Info
Kontakt
Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.