Opći uvjeti poslovanja

Ovi uvjeti poslovanja propisuju uvjete i pravila za korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice arty-nails.org koja je u vlasništvu tvrtke Arty Nails Cosmetics d.o.o., sa sjedištem u Tršćanska 66, 21000 Split. Korištenjem ovih internetskih stranica i izvršenjem narudžbe u online trgovini na arty-nails.org korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja. Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

Sadržaj web stranice na domeni arty-nails.org vlasništvo je Arty Nails Cosmetics d.o.o. te se, ukoliko to nije drugačije navedeno, ne smije kopirati, objavljivati, distribuirati i sl. bez izričitog pristanka vlasnika stranica. Sadržaji objavljeni na internetskoj stranici imaju informativni karakter, Arty Nails Cosmetics d.o.o. nastoji objaviti točne informacije ali ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove preciznosti i potpunosti.

Korištenjem sadržaja ove internetske stranice korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz njena korištenja te prihvaća koristiti njen sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Arty Nails Cosmetics d.o.o. isključuje svaku odgovornost za izravnu i neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizaći iz pristupa i korištenja sadržaja stranica, bilo kakvih pogrešaka u njihovom sadržaju ili nedostupnosti zbog tehničkih razloga.

Ova internetska stranica može sadržavati informacije i oglase trećih osoba te poveznice na web stranice trećih strana. Arty Nails Cosmetics d.o.o. ne daje nikakva jamstva u pogledu točnosti ili bilo kojih drugih karakteristika takvih informacija i poveznica, te ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaje stranica na koje poveznica usmjerava korisnika. Internetske stranice trećih strana imaju svoje neovisne uvjete poslovanja te je obveza korisnika upoznati se s njima prilikom posjete tim stranicama.

Arty Nails Cosmetics d.o.o. u internetskoj trgovini objavljuje materijale, fotografije i tekst u dobroj namjeri, kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. Ako proizvođač izmijeni neku od karakteristika proizvoda, može doći do nepodudaranja između stvarnog izgleda i karakteristika proizvoda te fotografija i opisa proizvoda na ovoj stranici. Svi opisi i karakteristike proizvoda redovno se provjeravaju. Arty Nails Cosmetics d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost za moguće nenamjerne greške u fotografijama i opisu proizvoda.

Korisnik stranice na domeni arty-nails.org potvrđuje da je upoznat s činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga jer pristup Internetskim stranicama može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen, te da su to događaji izvan kontrole Arty Nails Cosmetics d.o.o. te stoga on nije odgovoran za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu.

Korištenje internetske stranice arty-nails.org isključivo je na odgovornost korisnika. Arty Nails Cosmetics d.o.o. oslobađa se od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete stranici uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran vlasnik stranice.

Arty Nails Cosmetics d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja Internetske stranice arty-nails.org. Korisnici su dužni prije svakog korištenja internetske stranice arty-nails.org pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Arty Nails Cosmetics d.o.o. bilo kakve odgovornosti. Ovi Opći uvjeti poslovanja i bilo kakve njihove izmjene stupaju na snagu objavom na arty-nails.org.

Informacije o vlasniku internetske stranice arty-nails.org:

Arty Nails Cosmetics d.o.o.

Sjedište: Tršćanska 66, 21000 Split

Upisan u registru Trgovačkog suda Split: MBS: 060381070

OIB: 10329028826 – EUID: HRSR.060381070

Osnivač / član društva / osoba ovlaštena za zastupanje: Maja Ćurković, OIB: 89747724876

Temeljni kapital uplaćen u cijelosti 20,000,00 kn

IBAN: HR3423400091110934506 otvoren kod PBZ banke

IBAN za WEB transakcije: HR3423400091110934506

Telefoni: 021 780 202, 092 333 4939 / Mail: artynails@gmail.com

Pohvale i prigovori

Sukladno članku 10., Zakona o zaštiti potrošača, Kupac može u slučaju nezadovoljstva iz bilo kojeg razloga uputiti pisani prigovor Arty Nails Cosmetics d.o.o. internetskoj stranici / online trgovini.

Pisani prigovor možete podnijeti putem pošte na adresu Arty Nails Cosmetics d.o.o., Put Plokita 32, 21000 Split, telefonski na brojeve telefona 021 780 202 i 092 333 4939 ili elektronički na artynails@gmail.com.

Kako bi Prodavatelj što brže razmotrio prigovor, Kupac bi u prigovoru trebao navesti broj narudžbe, broj računa ili svoje ime i prezime. Arty Nails Cosmetics d.o.o. će Kupcu pisanim putem i bez odgađanja potvrditi primitak prigovora, a odgovor će stići Kupcu u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije i druge obavijesti Kupci se mogu obratiti Prodavatelju na adresu Arty Nails Cosmetics d.o.o., Put Plokita 32, 21000 Split, telefonski na brojeve telefona 021 780 202 i 092 333 4939 ili elektronički na artynails@gmail.com.

Platforma za online rješavanja sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje moguće je riješiti putem ODR platforme koja je dostupna na internetskoj stranici http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Ova platforma omogućava Kupcu koji je naišao na problem tijekom online kupnje ili ima spor koji se odnosi na internetsko naručivanje da najprije pokuša riješiti problem bez uključivanja sudova. Kupac može brzo i jednostavno podnijeti prigovor na online kupnju unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.), na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Zakon o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova

Zakon o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova donesen je 15. prosinca 2016. (NN 121/16, 23.12.2016.), a stupio je na snagu 31. prosinca 2016. Ovaj Zakon usklađuje hrvatsko zakonodavstvo s EU direktivom 2013/11/EU i Uredbom br. 524/2013.

Zakon omogućava alternativno rješavanje domaćih i prekograničnih sporova između trgovaca sa sjedištem u Hrvatskoj i potrošača s boravištem u Europskoj uniji (što uključuje i Hrvatsku). Svrha ovog zakona je omogućiti potrošačima da svoje sporove s trgovcima rješavaju pred tijelima za alternativno rješavanje potrošačkih sporova na brz i ekonomičan način.

U postupku spora više se koristi elektronička komunikacija s kraćim rokovima rješavanja spora, a podaci o sporu nalaze se i na web stranici Europske komisije, na prethodnoj opisanoj platformi za online rješavanje sporova. Time se potrošačima iz drugih država članica EU omogućava brz i jednostavan put do nadležnih hrvatskih tijela za alternativno rješavanje potrošačkih sporova.

U slučaju neriješenih prigovora potrošači se mogu obratiti i Sudu časti Hrvatske obrtničke komore (http://www.hok.hr/sud_casti) ili Centru za mirenje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori (http://www.hok.hr/centar_za_mirenje).

Povezani sadržaji:

Opći uvjeti poslovanja
Uvjeti kupnje
Reklamacije i povrati
Podrška